Introducerea tarifelor pentru domeniile '.ro' comunicat de RoTLD.

RoTLD prin Consiliul de Administrație al ICI - Bucuresti a aprobat în data de 14.07.2017 introducerea serviciului de înregistrare si mentenanta anuala pentru domeniile '.ro', incepand cu data de 01.03.2018. Astfel ...

Transformare de la S.R.L.-D in S.R.L.

In cazul in care detineti un SRL-D si doriti sa-l transformati in SRL, din diverse motive cum ar fi: trecerea celor 3 ani de la infiintare sau necesitatea unor schimbari in cadrul societatii, incompatibile cu SRL-D, va trebui sa reluati procedura de inscriere la Registru Comertului la fel ca la infiintarea societatii.

Comunicat RoTLD din 26.01.2017 pentru introducerea tarifului la domeniile ".ro"

"Având în vedere programul legislativ al Guvernului pentru perioada 2017-2020 și lista priorităților legislative ale Guvernului României pentru prima sesiune parlamentară a anului 2017, ce prevede un proiect de lege privind administrarea Domeniului de Nivel Superior ".ro", Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale a mandatat membrii Consiliului de Administrație ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) să anuleze hotărârea Consiliului de Administrație ICI cu privire la implementarea serviciului de înregistrare și mentenanță a domeniilor ".ro".

Start-up Nation - Romania

Luni, 30 Ianuarie 2017 s-a publicat in Monitroul Oficial, Ordonanta de urgenta nr. 10/2017, privind lansarea programului 'Start-up Nation – Romania', prin care se acorda ajutor de minimis in suma maxima de 200.000 lei pentru un beneficiar.

RoTLD introduce tareife pentru detinerea domeniilor ".ro"

Stabilirea tarifului de înregistrare și mentenanță anuală reprezintă o cerință necesară pentru alinierea domeniilor ".ro" la politicile adoptate de toate țările din lume. În Europa, în mod treptat, toate țările au trecut la înregistrarea pe perioadă limitată de timp a domeniilor cod de țară și reînnoirea în cazul în care solicitantul dorește folosirea în continuare a numelui. Ultima țară din Europa care a trecut la plata taxei anuale la domenii este Slovenia, în urmă cu cca. 4 ani. În prezent, România este singura țară din Europa care nu a introdus un tarif de mentenanță anuală pentru domenii.